De kracht van de App Anno Nu

We gaan een mobiele app bouwen.Deze zal naadloos aansluiten op onze dienstverlening. De kracht ervan is een combinatie van: alles in één app, altijd up-to-date én korte lijnen tussen jou en ons 😊

Lees meer »

7 tips voor de startende ondernemer: zo maak je een vliegende start

Starten met je eigen bedrijf is niet eenvoudig. Je weet er zelf nog niks van maar jouw bedrijf is wel uniek. Wie gaat je dan uitleggen hoe jet moet aanpakken en welke valkuilen je tegenkomt? Gelukkig zijn er veel mensen die vóór jou een eigen bedrijf zijn gestart en daar kan je prima van leren. Onderstaand 7 tips voor jou als starter.

Lees meer »

Private lease omzetten naar zakelijke lease?

Als je een private lease auto rijdt en je hebt een eenmanszaak, dan kan je de autokosten niet aftrekbaar maken van de winst. Wel kan je de zakelijke kilometers à € 0,19 per kilometer opvoeren als aftrekpost, maar soms is het gunstiger om alle autokosten in de zaak te zetten en bijtelling te rekenen.Vraag je leasemaatschappij om een offerteJe kunt je leasemaatschappij vragen om de private lease om te zetten in een zakelijke lease. Of dat kostentechnisch voordeliger is kan je uitrekenen (zie voorbeeld hieronder) of vraag je boekhouder om het voor je te berekenen.

Lees meer »

Hoe kies je een (nieuwe) boekhouder? (2/2)

Zoals je op de vorige pagina kunt lezen is het allereerst van belang dat je weet wat voor soort boekhouder je zoekt.Als je dat weet kan de grote zoektocht beginnen. Je kunt je netwerk vragen, maar hou er rekening mee dat wat een ander fijn vindt voor jou helemaal niet prettig hoeft te voelen.Verder is een kleine zoektocht op Google noodzakelijk, alleen: Waar begin je?Zoek op termen die jouw voorkeur hebben, bijvoorbeeld: 

Lees meer »

Hoe kies je een (nieuwe) boekhouder? (1/2)

Overweeg jij wel eens om over te stappen naar een andere boekhouder maar zie je daar als een berg tegenop en doe je het daarom maar niet?Wees gerust, je bent niet de enige met dit dilemma en dat is niet onterecht. Net als in elke branche zijn er ook onder boekhouders grote verschillen in kwaliteit, persoonlijkheid en motivatie.Hoe kies je een boekhouder die bij je past?Begin eerst met noteren welke van onderstaande punten je belangrijk vindt:

Lees meer »

Vraag BTW terug van je privéauto!

Rijd jij zakelijke kilometers met je privéauto? Dan weet je vast dat je de zakelijke kilometers mag declareren bij je eigen bedrijf. 19 cent per kilometer om precies te zijn.Maar ja, via brandstof en onderhoud betaal je ook een smak BTW. Ben je die dan kwijt omdat je auto privé is?Helemaal niet. Die BTW mag je deels terugvragen aan de belastingdienst.

Lees meer »