Doelen voor twintig-twintig

Iris aan de wandel

Het is 2020, niet alleen een nieuw jaar, maar ook een nieuw decennium. De wereld verandert in razend tempo en tegelijk ook weer niet. We zijn collectief verslaafd aan onze smartphone, ouders doen tegenwoordig aan curling, voor het eerst is een zwart gat gefotografeerd en over niet heel lange tijd kunnen we met genmanipulatie veroudering afremmen of zelfs tegengaan.

Nog maar 100 jaar geleden (toen mijn oma net geboren was), was er radio om nieuws te verspreiden. Toen was de opvoedtrend om je kinderen vanaf hun geboorte niet te knuffelen, daar zouden ze maar verwend van worden. 150 van de 1000 baby's overleden bij hun geboorte, dat is 15 procent!

Wij als mens zijn nog praktisch hetzelfde als 200.000 jaar geleden. Met hetzelfde reptielenbrein en dezelfde behoefte aan voedsel en sociale contacten. Na de 1e industriële revolutie (gietijzer en stoommachines eind 18e eeuw) en de 2e (staal, elektriciteit en de verbrandingsmotor eind 19e eeuw) zitten we nu middenin de 3e industriële revolutie (digitalisering en globalisatie). Wederom staat de hele wereld op z'n kop, gaan de ontwikkelingen razendsnel en is de mens de beperkende factor.

Voordat je jezelf de nodige (digitale) vaardigheden aangeleerd hebt is alles alweer anders. Waar voorheen fysieke en cognitieve vaardigheden belangrijk waren, zullen wij onszelf en onze kinderen vooral moet trainen op competenties als creativiteit, kritisch denken, samenwerken, emotionele intelligentie en complexe problemen oplossen.

Voor mijzelf en Advies Anno Nu vraag ik me steeds af: Hoe kan ik écht van toegevoegde waarde zijn? Voor nu en voor de toekomst? Voor onszelf en voor anderen? In deze in hoog tempo veranderende wereld?
Het bedrijf is nog maar klein, dat was afgelopen jaren een bewuste keuze, maar nu is de tijd gekomen om aan de weg te timmeren. Maar hoe doe ik dat? Ik heb besloten voor 2020 een paar doelen te stellen en elke maand de vorderingen te delen.

Dit zijn de concrete doelen:

Personal branding
Daar waar ik eerder altijd de focus op 'Advies Anno Nu' legde, ga ik in 2020 de focus leggen op mezelf als persoon. Ik denk namelijk dat ik met de kennis, ervaring en vaardigheden die ik heb veel meer mensen kan adviseren dan ik momenteel doe. Dat betekent wel dat ik bergen nieuwe vaardigheden moet leren en social media ga gebruiken. Te beginnen met Instagram en ook Pinterest ga ik uitproberen. Wie weet zie ik je daar!

Minimaal 33% groei in omzet (en dit investeren in automatisering en verdere groei)
Zonder stagiairs zijn we met 4,6 FTE. Onze omzet heeft al jarenlang 6 cijfers. Binnen 2 jaar moet dat naar 7 cijfers en dat is een flinke uitdaging. Gelukkig houd ik daar wel van, haha!

Meer automatiseren zodat we de groei kunnen blijven bekostigen
Met slim automatiseren kunnen we sneller groeien. Achter de schermen gaan we interne processen verbeteren, denk hierbij aan automagische inrichtingen van systemen voor nieuwe klanten zodat groei soepeler en sneller gaat. De afgelopen jaren hebben we al bereikt dat we elke administratie met een bankkoppeling elke 48 uur bijwerken en klanten wekelijks een lijstje met ontbrekende documenten ontvangen. In 2020 lanceren we een nieuwe klantportal waarin elke ondernemer doorlopend kan zien:
- Wat de stand van de BTW van het lopende kwartaal (of maand) is.
- Hoeveel winstbelasting hij/zij moet betalen, rekening houdend met belangrijke aftrekposten als investeringsaftrek, hypotheekrenteaftrek en zelfstandigenaftrek.
- Of de voorlopige aanslag (inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting) hoog genoeg is. Met andere woorden: Moet je straks bijbetalen of krijg je wat terug?

Jonge mensen opleiden tot vakfanaten met competenties van de toekomst
We werken met MBO4-stagiairs. Het zijn echte doeners en worden vaak onderschat, terwijl ze betere sociale vaardigheden hebben dan de mensen die puur op cijfers gefocust zijn en liefst de hele dag achter hun pc zitten. Tevens zijn dit de mensen die het geweldig vinden om uitvoerende werkzaamheden te verrichten en dat hebben we nodig, want ondanks alle inspanningen van de softwarebouwers wordt nog lang niet alles automatisch verwerkt en dat zal de komende jaren nog zo blijven. Bij ons zijn stagiairs onderdeel van het team en leren ze de nieuwste skills op het gebied van automatisering, het toepassen van wetgeving in de praktijk en sociale vaardigheden zodat ze ook inhoudelijk met de klant kunnen communiceren. Voor 2020 is mijn doel om hun begeleiding verder te professionaliseren en afspraken te maken met de scholen om te zorgen dat we 2x per jaar een groep enthousiaste mensen kunnen begeleiden. 

Een nieuwe vaste dienst aanbieden
Het plan is om in 2020 ook te gaan bemiddelen bij het aanvragen van financieringen. Ik hoor je denken: What's new? Dat doen inderdaad veel meer bedrijven, alleen niemand weet vooraf wat de kans van slagen is. Dat betekent dat een ondernemer nu op de gok tientallen aanvragen moet indienen of naar een dure bemiddelaar moet gaan die tegen uurtarief voor je aan de slag gaat zonder enige garantie op succes. Volgens mij kan dat anders en daarom ben ik met partijen aan het praten die de belangrijkste voorwaarden van de verschillende aanbieders in kaart brengen. Je leest het goed ja, alle aanbieders hanteren andere voorwaarden en dat maakt het zo lastig om vooraf duidelijkheid te geven. Onze troef is natuurlijk dat wij 24/7 de cijfers van de ondernemer up-to-date hebben en zo snel kunnen schakelen.

Dit suddert, maar is nog niet concreet:

Toeslagen
In 2018 hebben ongeveer 450.000 mensen die recht hadden op zorgtoeslag daar geen aanvraag voor gedaan. Dat zijn vaak mensen met een laag inkomen en/of ouderen die ofwel niet weten hoe ze toeslagen moeten aanvragen ofwel bang zijn dat ze het later weer terug moeten betalen. Ik ben van mening dat de fiscus zelf toeslagen moet uitkeren aan iedereen die daar recht op heeft, maar dat terzijde. Bij de belastingdienst is zoveel gaande dat ik vrees dat dit er niet bij kan. Toeslagen over 2019 kunnen tot 1 september 2020 aangevraagd worden. Ik laat er de komende maanden mijn gedachten over gaan om te zien of er een oplossing voor te vinden is. Ideeën (concrete, geen geroep in de ruimte graag) zijn van harte welkom :-D

Alleenstaande ouders 
Veel alleenstaande ouders hebben moeite met het vinden van een baan die te combineren is met hun gezinstaken of zijn totaal overbelast. Of allebei. Omdat onze Advies Anno Nu dienstverlening 100% digitaal is leent het zich uitstekend voor werken op afstand en op variabele tijden. Met name mensen die geordend zijn en graag met cijfers werken (het moet je geen energie kosten maar opleveren) zouden een mooie aanvulling op ons team zijn. Zoals gezegd suddert dit idee, maar ben of ken je iemand die geïnteresseerd is? Give me a call!

 

Tenslotte
2020 wordt zeker niet minder bewogen dan 2019, that's for sure!
Zin om mee te doen? Gewoon bellen!
Mijn nummer is 06-48269924

Liefs, Iris


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.